Sailing home

By | dinsdag/18/08/2015

Morgenochtend vertrekken we al vroeg om de drukte voor te zijn. Overal staan al borden in Zaandam “Sail”. Het evenement dat eens in de 5 jaar naar Nederland komt. Alleen wij rijden door..we gaan weer richting het AMC. Kuur nummer 3 gaat erin. Het bloed was vandaag weer goed…dus morgen gaan we weer samen naar F6 Zuid. Elke keer wordt het moeilijker…De periode van 2 weken is weer om en de smurrie doet weer een metamorfose van een sterke fitte man naar een hoopje ellende. In een paar uur is het weer gedaan en worden die paar verdwaalde slechte cellen weer massaal aangevallen door de smurrie.

Het weekend is het zwaarst. Op vrijdag wordt de smurrie weer losgekoppeld en zit het na 48 uur in je lichaam. Het binnenhouden van eten is lastig en het is zwaar om toe te kijken hoe je worstelt met je zelf. Gelukkig treed het herstel weer op maandag en krabbel je langszaam weer uit je dal. Daar waar velen zullen opgeven en het niet aan kunnen, ga jij door…jij wil er als winnaar uitkomen. De hardloper in je…de finish zul je halen.

Sociaal media laat vaak zien hoe snel mensen klagen. Pijntje hier…buikgriepje daar. Mensen die van dichtbij meemaken hoe een dierbare chemo moet verwerken, weet dat dit alles in het niets valt. Je bent verbaast als je hoort dat ik afgelopen zondag al weer helemaal in de Amsterdamse Molenwijk heb hardgelopen. We hebben het nu niet veel over hardlopen, maar jouw kracht, geeft ook mij kracht om al weer bijna op die 21 kilometer te zitten.

Eventjes was daar die twijfel om Purmerend om te zetten naar 12 kilometer. Maar ik train verstandig en had moeten luisteren naar je toen je zei dat Adidas voor voetbalschoenen is. Dus pap als jij die woensdag je laatste chemokuur gaat krijgen, loop ik op zondag weer een halve marathon. Het zal niet op volle snelheid gaan, maar als een veredelde training.

Na die 4 kuren en de zware operatie kun je hopelijk ook weer een beetje het sporten oppakken pap. Ik vind het zo mooi hoe je al weer plannen hebt om in oktober naar de sportschool te gaan. En je verjaardag…die vieren we op onze favoriete plek waar we m ook vorig jaar gevierd hebben. En zijn we dankbaar dat we dit mogen doen, want de toekomst zag er op 2 januari heel anders uit.

Morgen als we naar huis rijden, zullen we vanaf de A10 de grote schepen zien liggen in de IJ-haven. Geen Sail voor ons dit jaar, maar over 5 jaar gaan we samen heen pap. Vorige week zag ik een boot voorbij varen over het water in Nieuwegein. De naam van deze boot was “Hoop doet leven” en dit voelde als een teken.

4910823976_cc2b12579e_b

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *